Historisk arkiv

Dream Learn Work

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Statssekretær Per Rune Henriksen møtte tirsdag elever ved Dream Learn Work, et prosjekt som gir vanskeligstilte ungdom fra Rio de Janeiro utdanningsmulighet tilpasset behovet i arbeidsmarkedet i området.

Statssekretær Per Rune Henriksen møtte tirsdag elever ved Dream Learn Work, et prosjekt som gir vanskeligstilte ungdom fra Rio de Janeiro utdanningsmulighet tilpasset behovet i arbeidsmarkedet i området.

- Dette er et vinn-vinn prosjekt som gir vanskeligstilte ungdommer en bedre framtid samtidig som det øker tilgangen på kvalifisert arbeidskraft for bedriftene, sier Henriksen. 

Knapphet på kvalifisert arbeidskraft for olje- og gassindustrien i Brasil gjør det vanskeligere å realisere mulighetene og å møte utfordringene som Brasil i dag står overfor på brasiliansk sokkel. Å øke tilgangen på kvalifisert arbeidskraft er derfor et prioritert område for brasilianske myndigheter.

Bedriftene som deltar i prosjektet bestemmer også hvilke fag man satser på i det enkelte kurs som blir satt opp. I dag går 15 elever på kurs i hydraulikk og 28 tar teknisk sikkerhetskurs. Det er stor etterspørsel etter HMS-kompetanse. 

Dream Learn Work kjøper kursene fra en privat skole allerede etablert i Rio for å sikre god kvalitet på utdanningen. 

Norske myndigheter støtter Dream Learn Work og utløser på den måten en tilsvarende støtte fra norsk næringsliv i Brasil.

Statssekretær Per Rune Henriksen (nr 2 f.v) sammen med hele hydraulikk-klassen og den norske delegasjonen. Helt til høyre president i Dream Learn Work Halvard Idland (foto: Elina Toivanen/Dream Learn Work).
Statssekretær Henriksen og Yasmin, en av elevene på hydraulikk-kurset (foto: Elina Toivanen/Dream Learn Work).