Historisk arkiv

Olje- og energiministeren i Møre og Romsdal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe besøkte mandag energifylket Møre og Romsdal. Her møtte han politikere og næringslivsledere som fortalte om dagens situasjon og fremtidsmulighetene både innen fossil og fornybar energi.

Borten Moe startet sitt fylkesbesøk på Tjeldbergodden. Der ble han orientert om Statoils metanolproduksjon, mens SIVA informerte om Ironman-prosjektet.

Representanter fra en av Nord-Europas største vindparker på Smøla fortalte statsråden om hvordan vindparken har blitt en attraksjon både for vanlige folk og profesjonelle energiaktører.

Fra Tjeldbergodden gikk turen tilbake til Kristiansund og Vestbase industripark som er Norges største forsyningsbase til olje og gassindustrien. Olje- og energiministeren avsluttet dagen med folkemøte på Averøy samfunnshus.

- Det som gjør Møre og Romsdal interessant i energisammenheng er at de har lykkes med både fossil og fornybar energiproduksjon. Her viser man i praksis at det ikke trenger være noen motsetning mellom å satse både på fossil og fornybar energi, sier Borten Moe.


 

Olje- og energiminister Borten Moe (midten), Averøy-ordfører Ann-Kristin Sørvik (Sp) (til venstre) og administrerende direktør Alf Dahl i Vestbase AS (til høyre) studerer Norges største forsyningsbase til olje- og gassindustrien (foto: Lise Rist / OED).

Fylkesordfører Jon Aasen (Ap) takket for den nye kraftlinja Fardal-Ørskog og oppfordret olje- og energiministeren til å forlenge linjen til Aukra for å sikre kraftforsyningen til Ormen Lange-anlegget (foto: Lise Rist / OED).