Historisk arkiv

Møte med Philip Rösler i Davos

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe møtte den tyske vise-kansler og økonomiminister Philip Rösler i Davos i går. Rösler utrykte glede over at arbeidet med å etablere en kabelforbindelse mellom Norge og Tyskland var i gang. Energi står høyt på den politiske dagsorden i Tyskland. Omleggingen av energiforsyningen i Tyskland er ambisiøs og krevende.

Olje og energiminister Ola Borten Moe møtte den tyske vise-kansler og økonomiminister Philip Rösler i Davos i går. Rösler utrykte glede over at arbeidet med å etablere en kabelforbindelse mellom Norge og Tyskland var i gang. Energi står høyt på den politiske dagsorden i Tyskland. Omleggingen av energiforsyningen i Tyskland er ambisiøs og krevende.

- Jeg er glad for at vi har besluttet å bygge en ny kabelforbindelse til Tyskland. Jeg tok også opp behovet for større sikkerhet for markedet for norsk gass i Europa med Rösler. Han uttrykte forståelse for vårt behov, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe

Statsråd Borten Moe inviterte sin tyske kollega på besøk til Norge i løpet av våren i år. Det vil blant annet være aktuelt å vise Rösler teknologisenteret på Mongstad. Fangst og lagring av CO2 er et kontroversielt spørsmål i Tyskland, og det er viktig å vise at andre land er positive til dette klimatiltaket.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe og vise-kansler Philip Rösler i Davos i går (foto: WFC / OED).