Historisk arkiv

Møtte den russiske ministeren for naturressurser og økologi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe møtte tirsdag den russiske ministeren for naturressurser og økologi, Sergej Donskoj. På møtet diskuterte de to ministrene felles utfordringer innen energifeltet, i tillegg til saker knyttet til norsk- russisk energisamarbeid.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe møtte tirsdag den russiske ministeren for naturressurser og økologi, Sergej Donskoj.

På møtet diskuterte de to ministrene felles utfordringer innen energifeltet, i tillegg til saker knyttet til norsk- russisk energisamarbeid.

- Det er en positiv utvikling i samarbeidet mellom Norge og Russland, spesielt i nord. Blant annet delelinjeavtalen vil være en katalysator for aktivitet og samarbeid i regionen, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Norge og Russland undertegnet 15. september 2010 overenskomsten om maritim avgrensning og samarbeid i Barentshavet og Polhavet. Undertegningen av delelinjeavtalen innebar at et av de viktigste utestående spørsmålet mellom Norge og Russland gjennom flere tiår ble løst. Denne avtalen la også grunnen for videre samarbeid om utnyttelse av mulige grenseoverskridende petroleumsforekomster i disse havområdene.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe møtte tirsdag den russiske ministeren for naturressurser og økologi, Sergej Donskoj.(Bae/OED)