Historisk arkiv

Norwegian Energy Company AS (NORECO) prekvalifisert som operatør på norsk sokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Hittil i år har OED prekvalifisert 17 selskaper som operatør eller rettighetshaver på norsk sokkel. Dette viser at såvel norske som internasjonale selskaper ser store muligheter på norsk kontinentalsokkel. (11.12.06)

Pressemelding

Nr.: 140/06
Dato: 11.12.2006

Norwegian Energy Company AS (NORECO) prekvalifisert som operatør på norsk sokkel

OED har i dag prekvalifisert NORECO som operatør på norsk kontinentalsokkel.

NORECO ble etablert i Stavanger i 2005, og selskapet ble prekvalifisert som rettighetshaver i januar 2006. Grunnleggerne er personer med lang erfaring fra petroleumsvirksomhet og tilknyttende virksomhet, og selskapet har for tiden andeler i 10 lisenser på norsk sokkel. For nærmere informasjon om selskapet henvises det til selskapets hjemmeside www.noreco.com.

For å få nye kompetente aktører inn på sokkelen, har norske myndigheter opprettet et system for prekvalifisering av både rettighetshavere og operatører. Bakgrunnen for opprettelsen av dette systemet er å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter.

Hittil i år har OED prekvalifisert sytten selskaper som operatør (5) eller rettighetshaver (12) på sokkelen. Dette viser at såvel norske som internasjonale selskaper ser store muligheter på norsk kontinentalsokkel.

En oppdatert oversikt over operatører og andre rettighetshavere på sokkelen finnes på Oljedirektoratets hjemmeside www.npd.no.