Historisk arkiv

Odfjell har besluttet å trekke sitt kandidatur til Statoils styrelederverv

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Hensynet til å skape ro rundt Statoil i en turbulent situasjon må veie tyngst. Johan Fredrik Odfjell har derfor i samråd med Valgkomiteens leder kommet til at han trekker sitt kandidatur. (31.05.06)

Pressemelding

Nr.: 67/06
Dato: 31.05.06

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Odfjell har besluttet å trekke sitt kandidatur til Statoils styrelederverv

Det er oppstått en uro i forbindelse med Valgkomiteens innstilling som er uheldig for selskapet.

Hensynet til å skape ro rundt Statoil i en turbulent situasjon må veie tyngst. Johan Fredrik Odfjell har derfor i samråd med Valgkomiteens leder kommet til at han trekker sitt kandidatur.

Valgkomiteen gjenopptar derved sitt arbeid.

-Utslagsgivende for at Odfjell lot seg overtale til å påta seg å stille som kandidat til styreledervervet i Statoil var en sterk henstilling fra meg, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. -Jeg beklager sterkt den situasjonen Johan Fredrik Odfjell uforskyldt er brakt opp i.

-I den situasjon som er oppstått mener jeg at den beslutning Valgkomiteen og Johan Fredrik Odfjell har tatt er riktig og er det som tjener selskapets interesser best. Beslutning er tatt i samråd med meg. Statsministeren har stått i kontakt med meg og har også hatt en samtale med valgkomiteens leder, der han gikk inn for den valgte løsningen, sier statsråd Enoksen.