Historisk arkiv

OED har mottatt plan for utbygging og drift av feltene Vega og Vega Sør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

-Jeg ser svært positivt på at rettighetshaverne har besluttet å bygge ut Vega og Vega Sør, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. (15.12.06)

Pressemelding

Nr.: 143/06
Dato: 15.12.2006

Kontakt: 415 73 500

OED har mottatt plan for utbygging og drift av feltene Vega og Vega Sør

Olje- og energidepartementet mottok i dag plan for utbygging og drift (PUD) for gass- og kondensatfeltene Vega og Vega Sør.

Vega og Vega Sør består av tre strukturer i Nordlige Nordsjø, nord for Trollfeltet. Begge feltene er gass- og kondensatfelt. Feltene skal bygges ut med havbunnsinstallasjoner knyttet opp mot den fremtidige Gjøaplattformen for prosessering og eksport. Norsk Hydro er operatør. Øvrige rettighetshavere for Vega er Statoil ASA og Petoro AS. Øvrige rettighetshavere for Vega Sør er Revus Energy ASA, Statoil ASA, Idemitsu Petroleum Norge AS og Gaz de France Norge AS.

-Jeg ser svært positivt på at rettighetshaverne har besluttet å bygge ut Vega og Vega Sør, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. -Prosjektet er et positivt bidrag for å øke ressursutnyttelsen på norsk sokkel, og vil sammen med Gjøafeltet bidra til økt aktivitet og verdiskaping i området, sier statsråden.

De utvinnbare reservene er anslått til 18 milliarder standard kubikkmeter gass (Sm3) og 4 millioner Sm3 kondensat. Totale investeringer er anslått til omlag 6 milliarder kroner. Oppstart er planlagt i 2010.

Det legges opp til at utbyggingsplanen vil bli behandlet av regjeringen og Stortinget før sommeren 2007.