Historisk arkiv

OED har mottatt plan for utbyggingsplan for Gjøafeltet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

-Rettighetshaverne på Gjøa-feltet har levert en utbyggingsplan for et spennende og strategisk viktig utbyggingsprosjekt i Nordlige Nordsjø, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. (15.12.06)

Pressemelding

Nr.: 144/06
Dato: 15.12.2006

Kontakt: 415 73 500

OED har mottatt plan for utbyggingsplan for Gjøafeltet

Olje- og energidepartementet mottok i dag plan for utbygging og drift (PUD) og plan for anlegg og drift (PAD) for olje- og gassfunnet Gjøa. Statoil ASA er operatør for utbyggingen, mens Gaz de France Norge AS overtar operatøransvaret i driftsfasen. De øvrige rettighetshaverne er RWE Dea Norge AS, AS Norske Shell og Petoro AS.

Gjøa er et gassfelt med en tynn oljesone. Feltet ligger nord for Trollfeltet – rundt 65 km sydvest for Florø. Feltet planlegges utbygd med en halvt nedsenkbar plattform og havbunnsinstallasjoner. Det meste av plattformens forbruk av elektrisk kraft planlegges dekket med strøm fra land. Driftsorganisasjonen til Gaz de France foreslås lagt til Stavanger, mens forsynings- og helikopterbasen legges til Florø. Feltene Vega og Vega Sør (se egen pressemelding) vil bli koblet opp mot Gjøaplattformen.

-Rettighetshaverne på Gjøa-feltet har levert en utbyggingsplan for et spennende og strategisk viktig utbyggingsprosjekt i Nordlige Nordsjø, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.-Utbyggingen av Gjøafeltet eren stor feltutbygging, og gjennometablering av denne infrastrukturen ligger mulighetene godt til rette for utbygging av tilleggsressurser i området i fremtiden. Prosjektet illustrerer at norsk sokkel fortsatt har mye å by på, sier statsråd Enoksen.

Investeringene vil bli totalt omlag 27 milliarder kroner. De utvinnbare volumene er i utbyggingsplanen anslått til 40 milliarder standard kubikkmeter (Sm3) rikgass og 13 millioner Sm3 olje og kondensat. Oppstart av olje- og gassproduksjon er ventet i 2010.

Det legges opp til at utbyggingsplanen for Gjøa vil bli behandlet av regjeringen og Stortinget før sommeren 2007.