Historisk arkiv

OED tar initiativ til møteplass for norsk energisektor

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Møteplassen bør kunne ta opp nært beslektede temaer som teknologi og kompetanse, internasjonalisering samt miljø- og klimautfordringer. (08.08.06)

Pressemelding

Nr.: 92/06
Dato: 08.08.2006

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 90 19 73 82

OED tar initiativ til møteplass for norsk energisektor

Olje- og energidepartementet ønsker å bidra til en møteplass for energinæringen. Møteplassen bør kunne ta opp nært beslektede temaer som teknologi og kompetanse, internasjonalisering samt miljø- og klimautfordringer.

Innenfor oljesektoren har det i alle år vært jobbet bredt sammen med industrien for å bygge og videreutvikle næringen, og for å internasjonalisere kompetansen i størst mulig grad. Innenfor energisektoren har en ikke hatt samme sterke fokus. Derfor inviterer departementet til stiftelsesmøte av den nye møteplassen fredag 18. august.

-Jeg er veldig opptatt av at en slik møteplass blir etablert. Etter at de første kontaktene ble gjort fra departementet til bransjen har jeg inntrykk av at aktørene i næringen gjerne vil spille på lag for å etablere en velfungerende møteplass for energisektoren, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. - Det er viktig å videreutvikle energinæringen, både nasjonalt og internasjonalt.

Norge har som vannkraftland bygget opp en ledende internasjonal kompetanse innen utbygging og drift av vannkraftanlegg, samt tilknyttete fagfelt som overføring, distribusjon og handel med elektrisk energi. Denne kompetansen er allerede kommet til nytte i en rekke land, både innenfor utviklingssamarbeid og på ren kommersiell basis.

Videre har vi god kompetanse knyttet til samlet planlegging for bruk og vern av vannressurser og sammenhengen mellom energi og miljø. Innenfor andre fornybare energikilder, som blant annet vindkraft og utvikling av teknologi for solcellepaneler, ligger Norge også langt framme.

Departementet ser det som ønskelig at alle fornybare energiformer knyttes tettere sammen i et nasjonalt nettverk, og har tatt ansvaret for å bidra til at det skapes en felles møteplass for energinæringen. Dette er viktig for å styrke energinæringens konkurransekraft både nasjonalt og internasjonalt.

For ytterligere informasjon, se invitasjonsbrevet til bransjen.