Historisk arkiv

Olje- og energiministeren vil diskutere kraftsituasjonen i Midt-Norge med energiselskapene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen har invitert ni selskaper fra Midt-Norge til et møte om kraftsituasjonen. (09.01.06)

Pressemelding

Nr.: 03/06
Dato: 09.01.2006

Dato: Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Olje- og energiministeren vil diskutere kraftsituasjonen i Midt-Norge med energiselskapene

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen har invitert ni selskaper fra Midt-Norge til et møte om kraftsituasjonen. Midt-Norge er i dag det området i Norge som har størst utfordringer i forhold til forsyningssikkerheten av kraft, og statsråden ønsker å få selskapenes vurdering av situasjonen og en orientering om hvilke planer de enkelte selskapene arbeider med.

Møtet finner sted mandag 16. januar fra kl. 15.00 til 17.00 på statsrådens kontor i Olje- og energidepartementet, Einar Gerhardsens plass 1. Pressen er velkommen til å treffe statsråden og andre møtedeltakere etter møtet.

Vennligst gi beskjed om deltakelse til Trude Christine Nagell, tcn@oed.dep.no.

Vennligst vis pressekort ved ankomst.

Nedenfor finner du invitasjonsbrevet og en liste over møtedeltakerne.

Kraftsituasjonen i Midt-Norge
Regjeringen har som mål å sikre en trygg energiforsyning som gir best mulig grunnlag for verdiskaping og velferd.

Den norske energiforsyningen var tidligere preget av overskudd på kraft. Flere år med forbruksvekst kombinert med en begrenset utbygging av kraft gjør at Norge i dag er nettoimportør av kraft i år med normal nedbør. Som følge at dette har kraftsystemet blitt mer sårbar overfor situasjoner med svikt i nedbøren.

Utsiktene til fortsatt forbruksvekst, og vissheten om at det i årene framover vil komme perioder med nedbørssvikt, krever at vi opprettholder stor fokus på å sikre en akseptabel kraftbalanse både nasjonalt og regionalt. Det er viktig å arbeide for å unngå at slike situasjoner gir alvorlige negative konsekvenser for norsk økonomi og norske husholdninger. Midt-Norge er i denne sammenheng et spesielt sårbart område.

De siste årene har vi sett en sterk vekst i forbruket i Midt-Norge blant annet knyttet til utvidelsen på Hydro aluminium Sunndalsøra. Det ligger an til en ytterligere sterk forbruksvekst i området i årene framover knyttet til Ormen Lange utbyggingen. Ut fra dette er Midt-Norge i dag det området i Norge som har størst utfordringer i forhold til forsyningssikkerheten. Det er klart for meg at Midt-Norge har behov for mer kraftproduksjon og økt overføringskapasitet i de nærmeste årene.

Jeg ønsker i den forbindelse å invitere til et møte i Olje- og energidepartementet mandag 16.01.06 kl. 15.00. I møtet ønsker jeg å få selskapenes vurdering av situasjonen og en orientering om hvilke planer de enkelte selskapene arbeider med.

Med hilsen
Odd Roger Enoksen

Brevet er sendt til:
Industrikraft Midt-Norge AS
Trondheim Energiverk
Trønderenergi AS
Tafjord Kraft AS
Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk
Istad AS
Hustadmarmor AS
Statkraft AS
Tussa Kraft AS