Historisk arkiv

Prekvalifisering av Aker Exploration AS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Aker Exploration AS er det 16. selskapet som hittil i år er blitt prekvalifisert som operatør eller rettighetshaver på norsk sokkel.. (01.12.06)

Pressemelding

Nr.: 137/06
Dato: 01.12.2006
Pressekontakt: 415 73 500

Prekvalifisering av Aker Exploration AS

Olje- og energidepartementet har nå prekvalifisert Aker Exploration AS som rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel. Aker Exploration AS er det 16. selskapet som hittil i år er blitt prekvalifisert som operatør eller rettighetshaver på norsk sokkel.

For å få nye kompetente aktører inn på sokkelen har norske myndigheter opprettet et system for prekvalifisering av både rettighetshavere og operatører. Bakgrunnen for opprettelse av dette systemet er å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel, før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter.

Aker Exploration AS er et letefokusert selskap i Aker gruppen. Selskapet har utviklet en forretningsmodell for å sikre seg fleksibel tilgang til borerigger og lisensandeler på norsk sokkel. Selskapet har kontorer i Stavanger og Oslo.

For mer informasjon om prekvalifiseringssystemet, samt oppdatert oversikt over operatører og andre rettighetshavere på norsk kontinentalsokkel, se Oljedirektoratets nettsted www.npd.no.