Historisk arkiv

Prekvalifisering av Hunt Oil Company

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Hunt Oil Company ble i dag prekvalifisert som operatør på norsk kontinentalsokkel (02.03.06)

Pressemelding

Nr.: 28/06
Dato: 02.03.2006

Kontaktperson: Trude Larstad, 22 24 61 07

Prekvalifisering av Hunt Oil Company

Hunt Oil Company ble i dag prekvalifisert som operatør på norsk kontinentalsokkel.

For å få nye kompetente aktører inn på sokkelen, har norske myndigheter opprettet et system for prekvalifisering av både rettighetshavere og operatører.

Bakgrunnen for opprettelsen av dette systemet er å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter. Hunt Oil er det 22. selskapet som er blitt prekvalifisert som operatør på norsk kontinentalsokkel siden det nye systemet ble opprettet i 2000.

Hunt Oil er det største privateide nordamerikanske oljeselskapet. Selskapet ble etablert i 1930 og har hovedkontor i Dallas med ca. 130 ansatte. Europakontoret til selskapet er lokalisert i London. Selskapet har per i dag ikke kontor i Norge.

Hunt er et oppstrømsselskap som har produksjon i Nord-Amerika, Canada, Yemen og Peru. I 2004 hadde selskapet en oljeproduksjon på 135 000 fat/dag og en gassproduksjon på 2,9 BCF/dag.

En oppdatert oversikt over operatører og andre rettighetshavere på norsk kontinentalsokkel finnes på Oljedirektoratets hjemmeside