Historisk arkiv

Prekvalifisering av Rocksource ASA

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet har i dag prekvalifisert Rocksource ASA som rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel. (06.07.06)

Pressemelding

Nr.: 90/06
Dato: 06.07.2006

Dato: Kontaktperson: Trude Larstad, 22 24 61 07

Prekvalifisering av Rocksource ASA

Olje- og energidepartementet har i dag prekvalifisert Rocksource ASA som rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel. Rocksource er det 12. selskapet som hittil i år er blitt prekvalifisert som operatør eller rettighetshaver på norsk sokkel.

For å få nye kompetente aktører inn på sokkelen har norske myndigheter opprettet et system for prekvalifisering av både rettighetshavere og operatører.

Bakgrunnen for opprettelsen av dette systemet er å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter

Rocksource er registrert på Oslo børs og ble etablert i 2004. Selskapet har hovedkontor i Oslo, men har også kontorer i Stavanger og Bergen. Rocksource har petroleumsvirksomhet i USA og UK.

For mer informasjon om prekvalifiseringssystemet samt oppdatert oversikt over operatører og andre rettighetshavere på norsk kontinentalsokkel, se Oljedirektoratets nettsted.