Historisk arkiv

Prekvalifisering av selskapene OMV og Mitsubishi Corporation

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

OMV er et selskap basert i Wien, Østerrike ogMitsubishi Corporation er et japansk selskap med hovedkontor i Tokyo.(28.2.2006)

Pressemelding

Nr.: 27/06
Dato: 28.2.2006

Kontaktperson: Trude Larstad, 22 24 61 07

Prekvalifisering av selskapene OMV og Mitsubishi Corporation

OMV og Mitsubishi Corporation er nå prekvalifisert som rettighetshavere på norsk sokkel.

For å få nye kompetente aktører inn på sokkelen har norske myndigheter opprettet et system for prekvalifisering av både rettighetshavere og operatører.

Bakgrunnen for opprettelsen av dette systemet er å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter.

OMV er et selskap basert i Wien, Østerrike. Selskapet har drøyt 60 års erfaring med petroleumsrelatert virksomhet. OMV boret sin første brønn i Østerrike i 1934 og har totalt boret 1900 brønner, hvorav 1000 brønner fortsatt produserer olje og gass.

Selskapet har aktivitet i 18 land med over 57 000 ansatte. OMVs produksjon i 2004 var på ca. 345 000 fat oljeekvivalenter/dag. Selskapet har reserver på om lag 1,4 milliarder fat oljeekvivalenter.

Mitsubishi Corporation er et japansk selskap med hovedkontor i Tokyo. På olje- og gassiden har Mitsubishi en produksjon på rundt 80 000 fat oljeekvivalenter/dag.

Selskapet har hovedsakelig olje- og gassvirksomhet i Mexico-gulfen, Gabon og Angola. I tillegg deltar selskapet i LNG prosjekter i Australia, Brunei, Indonesia, Malaysia og Russland (Sakhalin II). Selskapet har også aktiviteter i land som Libya, Kasakhstan og Vietnam.

For mer informasjon om prekvalifiseringssystemet samt oppdatert oversikt over operatører og andre rettighetshavere på norsk kontinentalsokkel, se Oljedirektoratets nettsted