Historisk arkiv

Prekvalifisering av Verbundsnetz Gas AG

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Verbundnetz Gas AG er et selskap som driver import, lagring og distribusjon av gass i østlige deler av Tyskland (tidligere DDR) og står for 16 % av det totale markedet i Tyskland. (10.08.06)

Pressemelding

Nr.: 93/06
Dato: 10.08.2006

Kontaktperson: Trude Larstad, 22 24 61 07

Prekvalifisering av Verbundnetz Gas AG

Olje- og energidepartementet har nå prekvalifisert Verbundnetz Gas AG som rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel.

Verbundnetz Gas AG er et selskap som driver import, lagring og distribusjon av gass i østlige deler av Tyskland (tidligere DDR) og står for 16 % av det totale markedet i Tyskland. Selskapet kjøper om lag 25 % av sin gass fra Norge og opererer et omfattende rørledningsnett for distribusjon av gass i det tidligere Øst Tyskland.

For å få nye kompetente aktører inn på sokkelen, har norske myndigheter opprettet et system for prekvalifisering av både rettighetshavere og operatører. Bakgrunnen for opprettelsen av dette systemet er å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter.

For mer informasjon om prekvalifiseringssystemet samt oppdatert oversikt over operatører og andre rettighetshavere på norsk kontinentalsokkel, se Oljedirektoratets nettsted.