Historisk arkiv

To nye selskaper prekvalifisert som rettighetshavere på norsk sokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

PA Resources er et svensk olje- og gasselskap som ble stiftet i 1994 og Faroe Petroleum ble etablert på Færøyene i 1998.(27.03.06)

Pressemelding

Nr.: 35/06
Dato: 27.03.2006

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

To nye selskaper prekvalifisert som rettighetshavere på norsk sokkel

For å få nye kompetente aktører inn på kontinentalsokkelen, har norske myndigheter opprettet et system for prekvalifisering av både rettighetshavere og operatører.

Bakgrunnen for opprettelsen av dette systemet er å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter.

PA Resources er et svensk olje- og gasselskap som ble stiftet i 1994 gjennom kjøpet av oljeselskapet Petro Arctic Svalbard AS fra Norsk Hydro a.s. Selskapet er en av de største oljeprodusentene i Tunisia og opererer felt on- og offshore. PA Resources har også eierandeler i Ekvatorial-Guinea.

Selskapet har etablert en organisasjon i Norge med hovedkontor i Oslo.

Faroe Petroleum ble etablert på Færøyene i 1998 og notert på Londonbørsen i 2003. Selskapet har siden etableringen hatt hovedfokus på leting på Færøyene og i Storbritannia. Selskapet har 15 utvinningstillatelser, hvorav 5 av disse på Færøyene. 8 av utvinningstillatelsene til selskapet er egenopererte.

Selskapet har etablert en organisasjon i Norge med hovedkontor i Stavanger.

En oppdatert oversikt over operatører og andre rettighetshavere på kontinentalsokkelen finnes på Oljedirektoratets faktasider.