Historisk arkiv

Utdrag frå olje- og energiminister Odd Roger Enoksens kalender for veke 43

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgjevar: Olje- og energidepartementet

Pressemelding

Nr.: 126/06
Dato: 20.10.2006

Kontaktperson: Sissel Edvardsen, 22 24 61 09

Utdrag frå olje- og energiminister Odd Roger Enoksens kalender for veke 43

Statsministeren og statsrådane har normalt følgjande faste postar i sine vekeprogram: regjeringskonferanse på statsministeren sitt kontor måndag og torsdag kl 12.15, og Statsrådets møte på Slottet fredag kl 11.00.

Nedanfor følgjer olje- og energiministerens program for dagane framover slik det ser ut pr. dags dato. Programmet oppdateras kontinuerlig og det gjeres oppmerksam på at avtaler fort kan endras. Spørsmål om programmet kan rettes til informasjonssjef Sissel Edvardsen, 22 24 61 09 / 901 97 382 eller informasjonsrådgjevar Trude Larstad, 22 24 61 07 / 936 67 742.

Tysdag 24. oktober
Den nederlandske ambassadøren, Ronald van Roeden kjem på venskapsvitjing.

Seinare på dagen møter statsråd Enoksen den sveitsiske senatspresidenten, Rolf Büttiker i høve hans besøk i Noreg. Tema for møtet er EU/EØS og energimarknaden.

Onsdag 25. oktober
Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen møter i spørjetimen i Stortinget. Der vil han svare på følgjande spørsmål:

Fra representanten Ketil Solvik-Olsen
"I mars i år fremla Statoil og Shell planer om å etablere en CO2-verdikjede på Tjeldbergodden innen 2012. Regjeringen så på planene som et gjennombrudd, og trodde prosjektet ville bli realisert. Nå fremstilles CO2-rensing på Mongstad som et gjennombrudd, til tross for at dette realiseres to år senere (!) i 2014. Noen frykter at Tjeldbergodden rykker ned på prioriteringslisten, til tross for kraftsituasjonen i Midt-Norge. Vil andre gasskraftprosjekt få vilkår og politisk/økonomisk støtte på linje med Mongstad?"

Fra representanten Gunnar Kvassheim
"Representanter fra Regjeringen har uttrykt bekymring for de kommende CO2-utslippene fra Snøhvit-anlegget på Melkøya. I utslippstillatelsen til Snøhvit heter det bl.a. at teknologisk utvikling og endringer i klimapolitikken kan gi grunnlag for å vurdere nye krav knyttet til klimagassutslippene. Tillatelsen krever at anlegget skal tilrettelegges for fangst, transport og deponering av CO2. Vil Regjeringen bidra til et samarbeid med Statoil, som kan gi CO2-rensing av energianlegget på Snøhvit?"

Komande reiser for statsråden
28. oktober til 3. november
Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen er med i kronprinsparets delegasjon til India.