Historisk arkiv

Olje- og energiministeren har utnevnt Bardu, Målselv, Lenvik og Sørreisa til Grønne energikommuner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Jeg oppfordrer nå kommunene til å lage energi- og klimaplaner og gjennomføre flere tiltak som bidrar til mer miljøvennlig energibruk og produksjon, sa olje- og energiminister Odd Roger Enoksen da han i dag utnevnte de Grønne energikommunene i Troms.

-Ved å utnevne kommunene Bardu, Målselv, Lenvik og Sørreisa kommuner vil vi sette fokus på arbeidet med nye former for fornybar energi, energiomlegging og energieffektivisering. Målselv, Lenvik og Sørreisa har gjennom sitt eierskap i Senja avfallsselskap fått støtte til produksjon av varme og elektrisitet fra avfall. Bardu kommune har spennende planer – også gjennom blant annet forsvaret hvor fjernvarme er på plass. Jeg oppfordrer nå kommunene til å lage energi- og klimaplaner og gjennomføre flere tiltak som bidrar til mer miljøvennlig energibruk og produksjon, sa olje- og energiminister Odd Roger Enoksen da han i dag utnevnte de Grønne energikommunene i Troms.

Onsdag 2. mai undertegnet regjeringen og KS en samarbeidsavtale om "Grønne energikommuner". Totalt vil om lag 20 kommuner bli valgt ut som nettverkskommuner. De grønne energikommunene skal lage energi- og klimaplaner, arbeide med energiomlegging og fornybar energiproduksjon, energieffektivisering og reduksjon av klimautslipp. Gjennom Enova kan kommunene søke støtte til planlegging og til gode miljøvennlige energiprosjekt. Enova vil også i løpet av høsten tilby alle landets kommuner mulighet for å heve sin klima- og energikompetanse. Disse nettverkene vil få midler til energi- og klimapådrivere. Enova vil også i løpet av høsten tilby alle landets kommuner mulighet for å heve sin energi- og klimakompetanse.

-Økt energikompetanse i kommunene er en forutsetning for å få til en miljøvennlig energiomlegging og kunnskap om klimautfordringene. Ved å bli utnevnt som Grønn energikommune får kommunene en nøkkelrolle i utformingen av fremtidens miljøvennlige energisystem og arbeidet med å redusere klimautslippene, sa olje- og energiminister Enoksen.

Regjeringa underteikna avtale om "Grøne energikommunar" med KS. Pressemelding fra Kommunal-og Reggionaldepartementet 2. mai 2007