Historisk arkiv

Olje- og energiministeren utnevner Rennebu kommune som Grønn energikommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Produksjon av ren energi i kombinasjon med energieffektivisering og energiomlegging er et godt utgangspunkt når vi setter fokus på arbeidet med energi- og klimatiltak, sa olje- og energiminister Odd Roger Enoksen

-Rennebu er en kommune med lange tradisjoner innen vannkraft. Produksjon av ren energi i kombinasjon med energieffektivisering og energiomlegging er et godt utgangspunkt når vi setter fokus på arbeidet med energi- og klimatiltak, sa olje- og energiminister Odd Roger Enoksen da han i dag utnevnte Rennebu som Grønn energikommune.

Onsdag 2. mai undertegnet regjeringen og KS en samarbeidsavtale om "Grønne energikommuner". I dag står Rennebu i Sør-Trøndelag for tur. Totalt vil om lag 20 kommuner bli valgt ut som nettverkskommuner. Disse nettverkene vil få midler til klima- og energipådrivere.

De grønne energikommunene skal lage energi- og klimaplaner, arbeide med energiomlegging og fornybar produksjon, energieffektivisering og reduksjon av klimautslipp. Gjennom Enova kan kommunene søke støtte til planlegging og investeringsstøtte til gode miljøvennlige energiløsninger. Enova vil også i løpet av høsten tilby alle landets kommuner mulighet for å heve sin energi- og klimakompetanse.

-Økt kompetanse i kommunene er en forutsetning for å få til miljøvennlig energiomlegging og kunnskap om klimautfordringene. Å bli utnevnt som Grønn energikommune skal være et bidrag til kommunene for å komme i gang med et viktig arbeid. Rennebu kommune blir i så fall et nyttig bidrag til nettverket av grønne energikommuner, sa olje- og energiminister Enoksen.

Regjeringa underteikna avtale om "Grøne energikommunar" med KS. Pressemelding fra Kommunal-og Reggionaldepartementet 2. mai 2007