Historisk arkiv

Prekvalifisering av Concedo ASA som rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet har i dag prekvalifisert Concedo ASA som rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel. Concedo ASA er dermed det femte selskapet som så langt i år har blitt prekvalifisert som operatør eller rettighetshaver på norsk sokkel.(17.04.07)

Pressetelefon: 417 73 500

Olje- og energidepartementet har i dag prekvalifisert Concedo ASA som rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel. Concedo ASA er dermed det femte selskapet som så langt i år har blitt prekvalifisert som operatør eller rettighetshaver på norsk sokkel.

Concedo ASA er et nystartet, letefokusert norsk selskap lokalisert i Asker. Det har sitt utspring fra konsulentvirksomhet innenfor geologiske og geofysiske tjenester. Vienco Group Ltd dannet i mars 2005 det norske datterselskapet Vienco Hydrocarbon Subsurface AS, senere omdøpt til Concedo AS. Concedo er etter en emisjon i 2006 nå et selvstendig selskap med god kapitalbase. For mer informasjon om selskapet henvises det til deres nettside www.concedo.no.

For å få nye kompetente aktører inn på sokkelen, har norske myndigheter opprettet et system for prekvalifisering av både rettighetshavere og operatører. Bakgrunnen for opprettelsen av dette systemet er å gi selskapene et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter.

For mer informasjon om prekvalifiseringssystemet samt oppdatert oversikt over operatører og andre rettighetshavere på norsk kontinentalsokkel, se Oljedirektoratets nettsted www.npd.no eller direkte til http://www.npd.no/Norsk/Produkter+og+tjenester/Prekvalifisering/coverpage.htm.