Historisk arkiv

Presisering fra olje- og energiminister Odd Roger Enoksen etter NRK-intervju om lederlønninger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

-Jeg vil understreke at det ikke er noen uenighet mellom meg og statsministeren i at det er viktig å holde lederlønningene i selskaper som er sentrale for samfunnet nede, sier Odd Roger Enoksen.

-Jeg har behov for å presisere følgende etter at det i et intervju med NRK i dag gis inntrykk av at jeg er uenig med statsministeren: Jeg er selvsagt enig med statsministeren i at ledere i store selskaper er satt til å forvalte store verdier for selskapene og det norske samfunnet. Dette er oppgaver som er basert på - og avhengig av bred tillit. Jeg vil understreke at det ikke er noen uenighet mellom meg og statsministeren i at det er viktig å holde lederlønningene i selskaper som er sentrale for samfunnet nede, sier Odd Roger Enoksen.

-Trenden med lønns – og bonusfester for toppledere i næringslivet må stoppes. Det er en ukultur som har fått bre om seg i deler av næringslivet. Flinke ledere må få god lønn, men vi har den siste tiden sett flere eksempler på lønninger som er langt fra det som er fornuftig, sier Enoksen.

Pressekontakt:
Politisk rådgiver Anne Tingelstad Wøien, tlf 90284261