Historisk arkiv

Prosjektdirektør Kårstø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Pressetelefon: 415 73 500

Olje- og energidepartementet har i dag 20. april inngått kontrakt med Grenland Group Technology AS om oppdrag som prosjektdirektør for CO2-renseanlegget på Kårstø. Oppdraget skal utføres av Ole Rønning. (20.04.07)

Olje- og energidepartementet har i dag 20. april inngått kontrakt med Grenland Group Technology AS om oppdrag som prosjektdirektør for CO2-renseanlegget på Kårstø. Oppdraget skal utføres av Ole Rønning.

Ole Rønning er svært kvalifisert for oppdraget som prosjektdirektør. Som administrerende direktør i Naturkraft var han ansvarlig for å bringe gasskraftverket på Kårstø frem til en investeringsbeslutning. Rønning har over 30 års erfaring fra Norsk Hydro, blant annet 6 år som utbyggingsdirektør. Gjennom sin erfaring og kompetanse har Ole Rønning inngående kjennskap til de tekniske løsninger, begrensinger og muligheter som gjelder for et slikt prosjekt.

-Jeg er svært glad for at Ole Rønning er engasjert som prosjektdirektør og at han starter arbeidet umiddelbart, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen. -Ole Rønning har bred erfaring og relevant kompetanse for å gå inn i dette prosjektet, sier Enoksen.

Oppdraget ble utlyst november 2006. Oppdraget har vært møtt med stor interesse av en rekke godt kvalifiserte søkere, og Olje- og energidepartementet har gjennomført en grundig evaluering av kandidatene.

Regjeringen har i St.prp. nr. 49 (2006-2007) fremmet forslag om å etablere et statsforetak med ansvar for forvaltningen av statens interesser knyttet til CO2-håndtering. Statsforetaket vil bli etablert etter at Stortinget har gitt sin tilslutning. Kontrakten som i dag er inngått vil bli overført det nye statsforetaket når dette er etablert.

Pressetelefon: 415 73 500