Historisk arkiv

Statsråd Enoksen åpnet den 5. russisk-norske olje- og gasskonferansen i Kirkenes

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

- Konferansen er en stor begivenhet. Den fokuserer både på potensialet for utvikling i Arktis og på videre samarbeid mellom Russland og Norge

Nr.: 22/07

Kontakt i Kirkenes i dag: Trude Larstad, 936 67 742
Kontakt i Oslo: pressetelefonen 415 73 500

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen holdt i dag åpningstalen på INTSOKs 5. norsk-russiske olje og gasskonferanse ”Partnership in the North” i Kirkenes i dag.

-Konferansen er en stor begivenhet. Den fokuserer både på potensialet for utvikling i Arktis og på videre samarbeid mellom Russland og Norge. Dette fokuset er i tråd med regjeringens mål om en bærekraftig vekst og utvikling i nordområdene, sa olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.

Statsråd Enoksen startet talen med noen refleksjoner om verdens økende energibehov i årene framover, og de miljømessige utfordringene knyttet til dette. Deretter så han på Norges rolle i denne sammenhengen, med fokus på Barentsregionen. Til slutt gikk han inn på internasjonaliseringen av norsk petroleumsindustri, og samarbeidet med Russland.

-Vi vil fortsette å utvikle vårt samarbeid med russerne. Vi deler ambisjonen om å utvikle Barentsregionen etter de strengeste miljøstandardene og med de mest avanserte teknologiene. Vår ambisjon er å være i forreste rekke, sa olje- og energiministeren.

Den russisk-norske olje- og gasskonferansen finner sted på Rica Arctic Hotel i Kirkenes i tiden 29. -31. janaur, og samler rundt 230 deltakere. Mer informasjon om konferansen.

Statsrådens tale i pdf: Perspectives for oil and gas offshore developments in the Barents Sea