Historisk arkiv

OED har gitt konsesjon til Midtfjellet vindpark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje-og energidepartementet har gitt Midtfjellet Vindkraft AS konsesjon til å bygge og drive et vindkraftverk med inntil 150 MW installert effekt i Fitjar kommune i Hordaland

Olje-og energidepartementet har gitt Midtfjellet Vindkraft AS konsesjon til å bygge og drive et vindkraftverk med inntil 150 MW installert effekt i Fitjar kommune i Hordaland.

-Regjeringen er svært opptatt av å få fart på utbyggingen av fornybar energi. 3 TWh vindkraft skal realiseres innen 2010. Fitjar vindpark vil gi et vesentlig bidrag med fornybar energi som er med på å styrke forsyningssikkerheten. Vindkraftverket kan produsere strøm som tilsvarer det årlige forbruket til ca 22 500 husstander, sier olje- og energiminister Åslaug Haga.

Kraftverkets årsproduksjon er anslått til om lag 500 GWh. Nominell effekt på den enkelte mølle vil være mellom 2 og 5 MW. Selskapet eies 50 prosent av det lokale kraftlaget Fitjar Kraftlag PL og 50 prosent av det danske energiselskapet DONG Energy AS.

Departementet har stadfestet vedtaket til Norges vassdrags-og energidirektorat av 19. februar 2007. NVEs vedtak ble påklaget av en rekke grunneiere og interesseorganisasjoner. Departementet avholdt møte og befaring den 25. oktober 2007. I tillegg til de fleste klagerne deltok Fitjar kommune, Stord kommune, fylkesmannen i Hordaland, Miljøverndepartementet, Sunnhordland Kraftlag og Midtfjellet Vindkraft AS. Departementet fattet sitt vedtak på bakgrunn av sakens dokumenter og det som fremkom på befaringen.

Videre har departementet i dag gitt Sunnhordland Kraftlag AS konsesjon for å bygge og drive en 300 kV kraftledning fra Midtfjellet til Børtveit i Fitjar og Stord kommuner, slik at kraften fra vindkraftverket kan føres inn på det eksisterende overføringsnettet.