Historisk arkiv

OED har gitt konsesjon til Tysvær vindpark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet har gitt Tysvær vindpark AS konsesjon til å bygge og drive et vindkraftverk med inntil 39 MW installert effekt i Tysvær kommune i Rogaland.

-Jeg er svært opptatt av å få fart på utbyggingen av fornybar energi. 3 TWh vindkraft skal realiseres innen 2010. Tysvær vindpark vil gi et vesentlig bidrag med fornybar energi som er med på å styrke forsyningssikkerheten både regionalt og nasjonalt. Vindkraftverket kan produsere strøm som tilsvarer det årlige forbruket til ca 4250 husstander, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Kraftverkets årsproduksjon er anslått til om lag 85 GWh. Nominell effekt på den enkelte mølle vil være mellom 2 og 3 MW. Selskapet er heleid av det svenske energiselskapet RES Skandinavien AB.

Departementet har stadfestet vedtaket til Norges vassdrags- og energidirektorat av 20. desember 2006. NVEs vedtak ble påklaget av enkelte grunneiere og Norges Miljøforbund. Departementet avholdt møte og befaring høsten 2007. I tillegg til de fleste klagerne deltok representanter fra Tysvær kommune og Tysvær Vindpark AS.

Samtidig har departementet gitt Tysvær Vindpark AS konsesjon for å bygge og drive en transformatorstasjon med ytelse 40 MVA og en 66 kV kraftledning fra vindkraftverket til Klovning sekundærstasjon, slik at kraften fra vindkraftverket kan føres inn på det eksisterende overføringsnettet.