Historisk arkiv

Riis-Johansen: Vi følger opp arbeidet om sameksistens mellom olje- og fiskerinæringen.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen ønsker bedre koordinering av seismiske undersøkelser og oppfordrer rettighetshaverne til å øke samarbeidet seg i mellom om slike undersøkelser.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen ønsker bedre koordinering av seismiske undersøkelser og oppfordrer rettighetshaverne til å øke samarbeidet seg i mellom om slike undersøkelser. Oljedirektoratet vil på bakgrunn av hans anmodning i dag sende ut et brev til aktørene i oljeindustrien. I brevet bes oljeselskapene om å innrapportere planlagt seismisk datainnsamling og det bes om at de søker å samordne seg i den grad undersøkelser skal gjennomføres i overlappende eller tilgrensede områder.

-Fiskeri- og oljenæringa er aktive i de samme farvannene og det er viktig å se på nye mulige tiltak for å videreføre og bedre sameksistensen. Jeg har tro på at Oljedirektoratets nye tiltak kan bidra til økt forutsigbarhet for brukerne av havet. Tiltakene kan styrke samarbeidet mellom selskapene slik at man unngår unødig arealbruk og en rasjonalisering av seismiske undersøkelser, sier Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.
 
Dette er en oppfølging av møtet som Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen hadde med representanter fra Norges Fiskarlag 17. september.
 
Interessen for leting på norsk sokkel er stor og seismikkaktiviteten på norsk sokkel har økt de siste årene. Regjeringen er opptatt av at norsk sokkel skal være interessant både for norske og utenlandske selskaper. Samtidig har den økte aktiviteten ført til større spenning med fiskerinæringen.

-Statssekretærene i Olje- og energidepartementet og Fiskeri- og Kystdepartementet møtte Oljedirektoratet og Fiskeridirektoratet 14. november. Det foretas en kontinuerlig oppfølging av problemstillinger knyttet til planlegging og gjennomføring av seismisk innsamling på norsk sokkel. Større krav til innrapportering av planlagte aktiviteter og bedre samordning kan bidra positivt til en forbedret dialog mellom fiskeri- og oljenæringa. Statssekretærene har avtalt i nytt møte i januar, avslutter Riis-Johansen