Historisk arkiv

Statssekretær Geir Pollestad på åpningen av Risavika Gas Centre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

I dag åpner statssekretær i Olje- og energidepartementet Geir Pollestad et nytt senter for miljø- og gassteknologi i Risavika i Tananger. Senteret skal tilby kunder og samarbeidspartnere muligheten til å kunne teste utstyr og prosesser knyttet til naturgass, miljø- og/eller energiteknologi.

I dag åpner statssekretær i Olje- og energidepartementet Geir Pollestad et nytt senter for miljø- og gassteknologi i Risavika i Tananger. Dette skjer ett år etter at daværende olje- og energiminister Odd Roger Enoksen la ned grunnsteinen. Senteret skal tilby kunder og samarbeidspartnere muligheten til å kunne teste utstyr og prosesser knyttet til naturgass, miljø- og/eller energiteknologi.

Det er Lyse, Statoil, Shell, Universitetet i Stavanger og Rogalandsforskning som sammen har etablert dette senteret for miljø- og gassteknologi, Risavika Gas Centre. Senteret er en del av Energiparken i Risavika, som skal bidra til utvikling av fremtidsrettede energi- og miljøteknologier.

Geir Pollestad under åpningen av Risavika Gas Centre, Tananger. Foto: Unni Claussen/OED

-Det er en stor glede å få være med på å innvie en så fremtidsrettet satsing. Prosjektet illustrerer samarbeid og dugnadsånd, som etter min mening kan bidra til at vi får utnyttet ressursene bedre på veien mot mer miljøvennlig produksjon og bruk av energi. Her ligger alle forutsetninger til grunn for at senteret vil kunne få en nøkkelposisjon i teknologiutvikling innenfor miljø- og gass, sier statssekretær Geir Pollestad.

Energiparken eies av Lyse, Shell og Statoil, og skal være en næringspark for utvikling av fremtidsrettede energi- og miljøteknologier. Et viktig element i utviklingen av en slik næringspark har vært rørledningen som fører gass fra Kårstø til Risavika. Denne gassen er utgangspunktet for Risavika Gas Centre.

Les Risavika Gas Centre sin egen omtale av åpningen.
Program for dagen