Historisk arkiv

Tilskudd til vedlikehold ved Telemarkskanalen og Haldenkanalen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

-Disse kanalene er unike og nasjonale kulturminner. Jeg ønsker å bidra til at de ikke forfaller og ødelegges, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Regjeringen vil bidra til medfinansiering av vedlikehold av Telemarkskanalen og Haldenkanalen i anledning kulturminneåret 2009.

-Disse kanalene er unike og nasjonale kulturminner. Jeg ønsker å bidra til at de ikke forfaller og ødelegges, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen. -Regjeringen foreslår derfor å bevilge midler til kanalene over statsbudsjettet.

Telemarks- og Haldenkanalen har siden midten av 1990-tallet vært eid av regionale myndigheter. Behovet for rehabilitering av sluser og dammer er stort. Regjeringen vil bidra til å bevare disse unike nasjonale kulturminnene. Tilskudd til museums- og kulturminnetiltak øker derfor fra 5 til 7 millioner kroner i statsbudsjettet for 2009. Bevilgning over statsbudsjettet bidrar til økt forutsigbarhet for finansieringen av vedlikeholdet av disse nasjonale kulturminnene.

-Jeg vil også omprioritere 4 millioner kroner i inneværende års budsjett, slik at arbeidet kan starte så snart som mulig, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.