Historisk arkiv

Statssekretær Kåss deltar på statsbesøk til Sør-Afrika

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

I forbindelse med DD.KK.HH. Kongen og Dronningens besøk til Sør-Afrika 23. til 27. november, deltar statssekretær i olje- og energidepartementet Robin Kåss i den norske delegasjonen. Han skal blant annet møte den Sørafrikanske energiministeren og åpne et seminar om fornybar energi.

I forbindelse med DD.MM. Kongen og Dronningens besøk til Sør-Afrika 23. til 27. november, deltar statssekretær i olje- og energidepartementet Robin Kåss i den norske delegasjonen.

Foruten de offisielle programpostene har statssekretær i olje- og energidepartementet Robin Kåss et omfattende energirelatert program:

• Mandag 23.november møter han Sør-Afrikas energiminister Elizabeth Dipuo Peters for energifaglige samtaler i Pretoria.
• Onsdag 25. november, under den store næringslivsdagen i Cape Town, skal Kåss åpne et seminar om fornybar energi i regi av INTPOW og Innovasjon Norge, samt et seminar om petroleum.
• Torsdag 26. november skal Kåss delta på en rundebordskonferanse om krafthandel i det sørlige Afrika, som arrangeres av INTPOW i Johannesburg.
• Fredag 26. november deltar Kåss sammen med delegasjonen fra den norske energinæringen på et studiebesøk til ulike anlegg for produksjon av fornybar energi i Johannesburg-regionen.

-Sør-Afrika er en viktig samarbeidspartner for Norge på energisikkerhet og klima. Jeg ser frem til å få møte representanter både fra næringsliv og myndigheter innenfor fornybar energi og petroleum, sier statssekretær Robin Kåss.

Sør-Afrika har et stort potensial for å utvikle mer fornybar energi. Ved å legge om energiproduksjonen fra kull til en større andel fornybar energi, og dermed en renere energiproduksjon, vil landet kunne redusere sine klimagssutslipp betraktelig.

-Jeg håper dette besøket vil føre til en økt interesse for norsk energifaglig kompetanse i Sør-Afrika. Dette vil være bra for energiforsyningen i området og kampen mot klimaendringer. I tillegg får vi synliggjort norske arbeidsplasser innen fornybarnæringen, sier statssekretær Kåss.