Historisk arkiv

-Et viktig prosjekt for norsk sokkel og norsk leverandørindustri

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet er i dag gjort kjent med at rettighetshaverne i Gudrunfeltet har besluttet å gå videre med prosjektet. Statoil Petroleum AS er operatør for utbyggingen. De andre rettighetshaverne i utvinningstillatelsen er Marathon Petroleum Norge AS og GDF Suez E&P Norge AS.

Olje- og energidepartementet er i dag gjort kjent med at rettighetshaverne i Gudrunfeltet har besluttet å gå videre med prosjektet. Statoil er operatør for utbyggingen. De andre rettighetshaverne i utvinningstillatelsen er Marathon Petroleum Norge AS og GDF Suez E&P Norge AS.

-Det er meget gledelig at vi nå får en utbygging av Gudrunfeltet. Dette vil bidra til å holde oppe aktivitetsnivå og sysselsetting i leverandørindustrien. Feltet kan gi betydelige inntekter til det norske samfunnet. Utbyggingen kan også lette utviklingen av ytterligere ressurser i området, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Deler av norsk leverandørindustri er inne i periode med lav ordretilgang. At nye utbyggingsprosjekter besluttes og iverksettes på norsk sokkel er viktig for å opprettholde en konkurransedyktig leverandørindustri til Norges viktigste næring.

-Gudrun vil gi gode muligheter for norsk leverandørindustri. Aker Verdal er nå blitt tildelt en kontrakt knyttet til Gudrun. Jeg håper dette vil bidra godt til aktiviteten på verftet i tiden fremover, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Gudrun ligger i Nordsjøen om lag 40 kilometer nord for Sleipner. Utvinnbare olje- og gassreserver er anslått til henholdsvis 11,2 millioner og 6,6 milliarder Sm3. Anslaget for totale investeringer er om lag 24 milliarder kroner. Rettighetshaverne planlegger å bygge ut feltet med en selvstendig plattform med olje- og gasseksport via Sleipner og videre til Kårstø. Gudrun har gode miljøløsninger, blant annet vil CO2 bli skilt ut fra gassen og reinjisert i Utsiraformasjonen ved Sleipner. I tillegg vil utbyggingen bedre utnyttelsen av eksisterende infrastruktur på Sleipner og Kårstø.

Utbyggingsplanen for Gudrun og tilhørende konsekvensutredning med høringsuttalelser vil danne grunnlag for en stortingsproposisjon som planlegges lagt fram for Stortinget i vårsesjonen.

Terje Riis-Johansen er tilgjengelig for pressen klokken 16.30 i OEDs lokaler, Einar Gerhardsens plass 1.