Historisk arkiv

Olje- og energiministeren besøker Kina

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen besøker Kina i forbindelse med EXPO 2010 i Shanghai. I tillegg til å delta på EXPO skal han ha møter med kinesiske myndigheter og besøke kinesiske energiprosjekter og norske energibedrifter.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen besøker Kina i tidsrommet 26. til 31. mai. Riis-Johansen reiser først og fremst for å delta på EXPO 2010 i Shanghai, men vil også ha møter med kinesiske myndigheter i Beijing, samt besøke kinesiske energiprosjekter og norske energibedrifter.

Kina er et viktig samarbeidsland for Norge på energifeltet blant annet innenfor områder som olje og gass, vannforvaltning, fornybar energi og CO2-håndtering.

EXPOEXPO 2010 åpnet 1. mai og er den største verdensutstillingen i nyere tid med 70-100 millioner besøkende. Norge har en egen paviljong, hvor det i tillegg til utstilling vil foregå ulike typer arrangementer. Olje- og energidepartementet arrangerer energidager på paviljongen 26. og 27. mai hvor det blant annet blir næringslivsseminarer om petroleum og fornybar energi.

Pressekontakt for statsrådens Kina-besøk er kommunikasjonsrådgiver Unni Claussen, tlf: 91 51 73 57.



Utdrag fra programmet:

Onsdag 26. mai

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen ankommer Shanghai og den norske EXPO-paviljongen tidlig på ettermiddagen. Han skal blant annet holde innlegg på INTPOW-seminaret “Smart Renewables” og på INTSOK-seminaret ”Construction of Floating Production Vessels and Mobile Drilling Rigs”. På kvelden skal han delta på en mottakelse for energibedrifter på paviljongen.

Torsdag 27. mai
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen åpner seminar om fornybar energi i regi av blant andre Innovasjon Norge. Senere på dagen skal han åpne et INTSOK-seminar om utvikling av olje- og gassprosjekter.

Fredag 28. mai
Norges dag på EXPO 2010. Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen deltar i den norske delegasjonen.

Lørdag 29. mai og søndag 30. mai
Riis-Johansen drar til Hangzhou og Yantai for blant annet å besøke norske bedrifter og kinesiske prosjekter innenfor vannkraft og offshoreindustri.

Mandag 31. mai
Olje- og energiministeren skal ha møter med kinesiske myndigheter i Beijing.