Kunnskapsinnhenting for det nordøstlige Norskehavet
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II
Utgiver: Olje- og energidepartementet
Pressemelding | Nr: 086/2012 | Dato: 23.11.2012
Olje- og energidepartementet presenterte fredag 23. november resultatet av kunnskapsinnhentingen for det nordøstlige Norskehavet. Framleggingen skjedde i Svolvær. Rapporten omfatter analyser av virkningen av mulig petroleumsvirksomhet i uåpnede havområder utenfor norskekysten fra Namsos til Tromsø, særlig for området Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe).
Olje- og energidepartementet presenterer i dag resultatet av kunnskapsinnhentingen fra det nordøstlige Norskehavet. Framleggingen skjer i Svolvær. Rapporten omfatter analyser av virkningen av mulig petroleumsvirksomhet i uåpnede havområder utenfor norskekysten fra Namsos til Tromsø, særlig for området Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe).
I forbindelse med kunnskapsinnhentingen er det utarbeidet til sammen 20 rapporter som blant annet tar for seg samfunns- og næringsmessige virkninger og ringvirkninger, særlig for reiseliv og fiskerinæringen.
Les sammendraget av rapporten her.
Les hele rapporten her.
De 20 underlagsrapportene er publisert på Olje- og energidepartementets hjemmesider.
Statsrådens innlegg kan du se her eller lese her.
Bakgrunn:
Stortinget har sluttet seg til regjeringens forslag om rammer for petroleumsvirksomheten i det nordøstlige Norskehavet (se Innstilling 433 S (2010-2011I og Meld. St. 10 (2010-2011). I inneværende stortingsperiode skal det ikke være petroleumsvirksomhet eller bli utlyst nye blokker i åpnede deler av Nordland VI. Det skal heller ikke gjennomføres konsekvensutredning etter petroleumsloven i Nordland IV, V og VI i denne stortingsperioden.
Det ble videre besluttet at Olje- og energidepartementet skal gjennomføre en kunnskapsinnhenting om virkninger av petroleumsvirksomhet. Området for kunnskapsinnhentingen omfatter uåpnede deler av Nordland IV, V og VI, hele Nordland VII og Troms II, samt tilliggende områder på land. For å gi en mer fullstendig beskrivelse av muligheter og utfordringer for regionen er også den åpnede delen av Nordland VI belyst i arbeidet.
Resultatene fra kunnskapsinnhentingen skal kunne brukes i en eventuell konsekvensutredning om petroleumsvirksomhet.
Kunnskapsinnhentingsrapporten er nå ute på høring. Berørte interesser gis dermed mulighet til å komme med innspill til det faglige arbeidet som er gjennomført, for således å sikre god faglig kvalitet. Det bes om at kommentarer og innspill sendes Olje- og energidepartementet innen 28.februar 2013 på kunnskapsinnhenting@oed.dep.no.