Historisk arkiv

Mottok rapport fra Gassco

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe har mottatt en rapport som presenterer NCS 2020, en studie av fremtidens gassinfrastrukturløsninger på norsk sokkel. Rapporten er utarbeidet av Gassco. Oljedirektoratet har bidratt med ressursbilder og andre innspill.

- Det er viktig å ha et helhetlig perspektiv på videreutviklingen av norsk sokkel når det skal tas store beslutninger knyttet til infrastruktur. Rapporten blir et viktig bidrag i departementets videre arbeid med å utvikle infrastrukturen på norsk sokkel, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Formålet med studien er å forstå hvordan behovet for gassinfrastruktur kan bli i fremtiden, og hvilke føringer dette gir for beslutninger som skal tas for ny og eksisterende gassinfrastruktur. Et viktig spørsmål som belyses er hvilke løsninger som kan være hensiktmessige for gasstransport fra Barentshavet.

- Rapporten viser at en rørledning fra Barentshavet ned til eksisterende infrastruktur i Norskehavet kan være en god løsning. En rørledning kan åpne for stor aktivitet i Barentshavet, men må blant annet vurderes opp mot utvidelse av LNG-anlegget på Melkøya, sier Borten Moe.

Lenke til rapporten