Historisk arkiv

Ny fornybar energi i Verran kommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energidepartementet har i dag har fattet vedtak i klagesaken som gjelder Voldsetelva kraftverk i Verran kommune. I den forbindelse besøkte politisk rådgiver Ivar Vigdenes (Sp) området.

- Det er positivt med den sterke interessen for å bygge ut småskala vannkraftverk. Voldsetelva kraftverk som har fått konsesjon vil bidra med om lag 17,5 GWh fornybar produksjon. Vi skal framover gi konsesjon til mye fornybar energi. Utbygginger som dette trengs for at vi skal nå våre fornybarmål. Det er viktig med gode og effektive avgjørelser i saker som dette, sier politisk rådgiver i olje- og energidepartementet Ivar Vigdenes.

Departementet har opprettholdt NVEs vedtak om konsesjon til bygging av kraftverket. Departementet mener at en utbygging i tråd med NVEs vedtak ikke vil gi uakseptable negative konsekvenser for biologisk mangfold, landskap, friluftsliv eller andre interesser. Kraftverket vil bidra med en årlig produksjon på om lag 17,5 GWh fornybar energi.

Klagesaken knyttet til Voldsetelva kraftverk er vurdert innenfor rammen av Retningslinjer for småkraftverk som Olje- og energidepartementet i samråd med Miljøverndepartementet utga i 2007.