Historisk arkiv

-Må ha muskler for å vinne klimakampen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Fortsatt satsing på teknologiutvikling og tilrettelegging for mer fornybar energi var blant hovedbudskapene til olje- og energiminister Terje Riis-Johansen da han besøkte Natur og Ungdoms landsmøte i Fredrikstad torsdag kveld.

Fortsatt satsing på teknologiutvikling og tilrettelegging for mer fornybar energi var blant hovedbudskapene til olje- og energiminister Terje Riis-Johansen under hans besøk på Natur og Ungdoms landsmøte i Fredrikstad torsdag kveld.

I innlegget sitt nevnte statsråden at Norge har fått verdens første flytende havvindmølle, verdens første saltkraftverk og verdens første tidevannskraftverk. Videre snakket han om behovet for nettutbygging for å få frem den fornybare energien, og at vi må akseptere noen inngrep om vi skal få bygget ut all den fornybare energien som vi ønsker oss.

Etter innlegget lot Riis-Johansen seg ”grille” på NUs miljøgrill. Omtrent 50 NU-representanter stilte seg i kø for å stille statsråden spørsmål. Riis-Johansen svarte blant annet på spørsmål om vindkraft, bioenergi, oljeutbygging, trafikkforurensing og energieffektivisering.

-Det er gøy å se så mye engasjement blant de unge. NU gjør en stor innsats i miljøkampen. De er blant annet offensive når det gjelder å bygge ut mer fornybar energi, sier Riis-Johansen.

Da han tiltrådte som olje- og energiminister for to og et halvt år siden fikk han en flaske tran i gave fra Natur og Ungdom. På slutten av innlegget inviterte han NUs leder Ola Skaalvik Elvevold til å drikke sammen med ham.

-Skal vi vinne klimakampen er det ikke tvil om at vi må ha muskler både i regjeringa og i miljøbevegelsen. Det nytter ikke å være pinglete, sa Terje Riis-Johansen.

Se video her: