Historisk arkiv

Statsråd Enoksen besøker Moskva

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Sted:

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen er i Moskva 21. - 22. mai, som eit ledd i den norsk-russiske energidialogen som starta i 1992. Under besøket vil det bli diskutert generelle spørsmål som utviklinga i olje- og gassektoren og framtidsplanar for våre respektive energisektorar. Det vil også bli diskutert meir dagsaktuelle tema som klimaspørsmål og samarbeid mellom Noreg og Russland i Barentshavet.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen besøker Moskva, som eit ledd i den norsk-russiske energidialogen som starta i 1992. Under besøket vil det bli diskutert generelle spørsmål som utviklinga i olje- og gassektoren og framtidsplanar for våre respektive energisektorar. Det vil også bli diskutert meir dagsaktuelle tema som klimaspørsmål og samarbeid mellom Noreg og Russland i Barentshavet.

Program for turen:

Måndag 21. mai:
Statsråd Enoksen vil ha møter med konsernsjef i Gazprom, Alexej Miller, naturressursminister Yuri Trutnev og minister for økonomisk utvikling og handel, German Gref.

På kvelden vil statsråd Enoksen delta på middag på den norske ambassaden saman med representantar for norsk næringsliv og norsk presse i Moskva.

Tysdag 22. mai
Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen vil ha møte med industri- og energiminister Viktor Khristenko. Det er også planlagt møte med første visestatsminister Dimitrij Medvedjev.

Kl. 15.00 vil det vere ein orientering for norsk presse.

Pressekontakt for statsråd Enoksen i Moskva er Jan Thompson, +7495 720 25 67