Historisk arkiv

Statsråd Enoksen er i Washongton DC, USA

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Sted:

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen skal besøke Mexico og USA i perioden 21. til 28. mars. Statsrådens besøk er en videreføring av den jevnlige kontakten som Norge har med Mexico og USA i kraft av å være store produsenter og eksportører av petroleum.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen skal besøke Mexico og USA i perioden 21. til 28. mars.

Statsrådens besøk er en videreføring av den jevnlige kontakten som Norge har med Mexico og USA i kraft av å være store produsenter og eksportører av petroleum. Samtidig er den amerikanske delen av Mexicogulfen ett av norsk olje- og gassindustris viktigste markeder, og Norge ønsker derfor å ha jevnlig kontakt med amerikanske myndigheter og selskaper.

I Mexico skal statsråd Enoksen blant annet ha samtaler med den meksikanske energiministeren, ledelsen i det statlige olje- og gasselskapet PEMEX, samt andre ledende industribedrifter i Mexico.

Statsråden skal også delta på et industriseminar der norske og meksikanske industribedrifter er representert. Formålet med reisen er å drøfte globale oljemarkedsspørsmål, samt fremme industrisamarbeid med Mexico.

I USA vil statsråden først besøke Houston. Hovedformålet er å fremme norsk olje- og gassindustris kompetanse i forhold til offshorevirksomheten i den amerikanske del av Mexicogulfen. Statsråden vil blant annet delta på en Intsok-konferanse som tar opp utfordringer knyttet til operasjoner på dypt vann, så vel som i arktiske strøk. Statsråden vil også møte amerikanske oljeselskaper, Statoil, Hydro og representanter for norske leverandørbedrifter etablert i Houston.

I Washington DC vil statsråden ha møter med blant annet energiminister Samuel W Bodman og presidentens rådgiver for økonomisk politikk, Allan Hubbard. Samtalene vil omfatte spørsmål knyttet til forsyningssikkerhet for energi, nordområdene, CO2-håndtering, klima og miljø-utfordringer, samt muligheter for forskningssamarbeid på energiområdet.

Pressekontakt for statsråd Enoksen på reisen er informasjonsrådgiver Trude Borge Iversen, 932 63 957