Historisk arkiv

Riis-Johansen tar med seg Chu til TCM og Ulla-Førre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Sted:

Terje Riis-Johansen tar med den amerikanske energiministeren Steven Chu til Vestlandet for å besøke prosjekter innenfor CO2-håndtering og vannkraft. De to skal besøke teknologisenter Mongstad og norges største vannkraftverk.


Terje Riis-Johansen og Steven Chu drar til Vestlandet for å besøke prosjekter innenfor CO2-håndtering og vannkraft.

De to ankommer Saurdal i Rogaland fylke på morgen. Saurdal er et vannkraftverk i Ulla-Førrevassdragene i Suldal kommune. De vil de bli vist rundt på kraftverket, som blant annet er Norges største pumpekraftverk. På vei til Saurdal kjører Chu og Riis-Johansen over Blåsjø i helikopter. Deretter skal de besøke Kvilldal, Norges største kraftverk.

Klokken 13.30 ankommer Chu og Riis-Johansen Mongstad i Hordaland fylke. Der vil de vil få en gjennomgang av og en omvisning på teknologisenter Mongstad (TCM). Besøket er åpent for forhåndspåmeldt presse. Påmelding skjer til info@oed.dep.no innen torsdag kl. 14.00.

Den amerikanske energiministeren og tidligere nobelprisvinner i fysikk Steven Chu kommer Norge i forbindelse med tildelingen av Nobels fredspris til president Barack Obama. Chu ble invitert til å komme til Norge av olje- og energiminister Terje Riis-Johansen da de to møttes tidligere i høst. Foruten å delta på Nobel-arrangementet i følget til President Obama, skal Chu ha et faglig opplegg over to dager.

Pressekontakt for statsråd Riis-Johansen er kommunikasjonsrådgiver Unni Claussen, tlf. 91 51 73 57.