Historisk arkiv

Samferdselsdepartementet anker Telio-dommen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

I saken der Telio har stevnet Samferdselsdepartementet for Oslo tingrett på grunnlag av Post- og teletilsynets vedtak om gebyr for 2008 avsa retten dom 3. februar 2009. Samferdselsdepartementet har anket denne dommen.

I saken der Telio har stevnet Samferdselsdepartementet for Oslo tingrett på grunnlag av Post- og teletilsynets vedtak om gebyr for 2008 avsa retten dom 3. februar 2009.

Dommen fastslår at det ikke er grunnlag for å la omsetning fra det sveitsiske selskapet Telio SA inngå i beregningsgrunnlaget for Telios gebyr til Post- og teletilsynet. Samferdselsepartementet er uenig i dommens utfall, som synes å forutsette at Telio SAs del av den samlede bredbåndstelefonitjeneste til Telio ikke skal anses som en tjeneste som omfattes av ekomloven.

Samferdselsdepartementet mener at dette er uheldig, særlig fordi det er uklart hvilke rettsvirkninger et slikt resultat vil kunne få på generelt grunnlag for sluttbrukere av bredbåndstelefonitjenester, som risikerer ikke å få den fulle beskyttelse som ekomregelverket legger opp til.

Samferdselsdepartementet har anket dommen.

Pressehenvendelser rettes til ekspedisjonssjef Ottar Ostnes, Luft-, post- og teleavdelingen: Telefon 911 22 429.