Historisk arkiv

Ny organisering og nye ekspedisjonssjefer i Samferdselsdepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet oppretter en egen avdeling for jernbane. Tidligere har jernbanesaker blitt håndtert i Veg- og baneavdelingen.

Samferdselsdepartementet oppretter en egen avdeling for jernbane. Tidligere har jernbanesaker blitt håndtert i Veg- og baneavdelingen. Fra og med 7. mars blir banesakene lagt til den nyopprettede Baneavdelingen med Jon Fredrik Birkheim Arnesen som ekspedisjonssjef. Fra samme dato overtar Anders Buttedahl den nye Veg- og trafikksikkerhetsavdelingen.

- Vi vil ha økt oppmerksomhet mot bane og kollektivtransport framover, men det betyr ikke nedprioritering av vei og trafikksikkerhet, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

- Satsingen på vei i distriktene og kollektivtransport i byområder, som ligger inne i Nasjonal transportplan (NTP), vil bli ytterligere styrket, sier Kleppa.

Jon Fredrik Birkheim Arnesen, som skal lede Baneavdelingen, er 41 år og utdannet siviløkonom. Han ble utnevnt til ekspedisjonssjef i Samferdselsdepartementet i statsråd i februar (se tidligere pressemelding).

Anders Buttedahl til Veg- og trafikksikkerhetsavdelingen
Anders Buttedahl skal lede Veg- og trafikksikkerhetsavdelingen. Han kommer fra stillingen som ekspedisjonssjef i Plan-, økonomi- og administrasjonsavdelingen i samme departement. Buttedahl er 48 år, bor i Lier og er utdannet siviløkonom.

Buttedahl ble utnevnt til ekspedisjonssjef i Samferdselsdepartementets i statsråd i november 2004. Han kom da fra Statsministerens kontor, hvor han var spesialrådgiver i Innenriksavdelingen. Buttedahl har også vært prosjektdirektør i Utdannings- og forskningsdepartementet (2002-2003), spesialrådgiver i Økonomisk avdeling ved Statsministerens kontor (2000-2002) og ansatt i Finansdepartementet (1987 -2000), blant annet som avdelingsdirektør.

Tore Raasok til Plan-, økonomi og administrasjonsavdelingen
I stillingen etter Buttedahl i Plan-, økonomi- og administrasjonsavdelingen er Tore Raasok konstituert som ekspedisjonssjef i inntil ett år. Han er 54 år, bor i Lommedalen i Bærum og er utdannet samfunnsøkonom.

Raasok kommer fra stillingen som avdelingsdirektør/nestleder i den tidligere Veg- og baneavdeling. Han ble ansatt i denne stillingen i 1999, men begynte i Samferdselsdepartementet allerede i 1983.