Historisk arkiv

Samferdselsdepartementet - vert for internasjonalt toppmøte om luftfartssamarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Norge og Samferdselsdepartementet har i to dager vært vert for 77 internasjonale delegater fra EU og USA, for å samtale om transatlantisk luftfart.

 
Norge og Samferdselsdepartementet har i to dager vært vert for 77 internasjonale delegater fra EU og USA, for å samtale om transatlantisk luftfart.

Tirsdag 21. juni 2011 undertegnet EU, USA, Island og Norge en avtale om Island og Norges tilknytning til fase II av luftfartsavtalen mellom USA og EU.

Onsdag 22. juni var Samferdselsdepartementet vertskap for møte i Felleskomiteen (Joint Committee) mellom EU og USA, som er opprettet i forbindelse med avtalen. Norge og Island har i forhold til avtalen møterett i komiteen sammen med medlemsstatene i EU.

Felleskomiteens rolle er å følge opp at luftfartsavtalen gjennomføres. Hovedtemaer på møtet 22. juni har vært spørsmål knyttet til miljø og sikkerhet.

 
Delegasjonsleder USA: Mr. Krishna Urs, Assisterende viseutenriksminister for transportsaker, Utenriksdepartementet, USA (Samferdselsdepartementet)

På møtet i Oslo deltok til sammen 77 delegater. EU-kommisjonen ledet den europeiske delegasjonen, som var sammensatt av representanter for departementer og luftfartsmyndigheter i medlemsstatene. Den amerikanske delegasjonen ble ledet av Department of State, og var sammensatt av representanter for berørte departementer og myndigheter i USA. Fra begge sider deltok representanter for interesseorganisasjoner som observatører.

 
Delegasjonsleder EU: Mr. Matthew Baldwin, Direktør for luftfartssaker, DG MOVE, EU-kommisjonen (Samferdselsdepartementet)
 

Den historiske transatlantiske luftfartsavtalen skal bidra til å harmonisere regelverket for luftfarten mellom USA og Europa. Norsk tilslutning til avtalen sikrer at norske flyselskap får samme konkurransevilkår som EU-landenes flyselskap i luftfartssamarbeidet med USA.

Du kan leser mer om luftfartsavtalen mellom EU, USA, Island og Norge, her: