Historisk arkiv

Samferdselsnytt fra EU-delegasjonen (4/2013)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Ny utgave av nyhetsbrevet fra den norske samferdselsråden i Brussel.

Hovedpunkt i denne utgaven:
  • Gjennom lavmælt, effektiv ledelse har Irland skapt politisk enighet i Rådet om kjøretøykontroll, godkjenning av togmateriell, og hendelsesrapportering i luftfarten. Irene har også framforhandlet enighet med Europaparlamentet om det nye TEN-T programmet.
  • Juli debuterer Litauen som EU-formannskap. Landet virker godt forberedt og har store ambisjoner om resultater. Det gjelder enighet med EP om nye retningslinjer for TEN-Telekommunikasjoner; og enighet i Rådet om flypassasjerers rettigheter, sertifisering av togselskaper og om utbygging av infrastruktur for alternative drivstoffer.
  • Dette halvåret har Norge fremmet synspunkter på en rekke samferdselspolitiske saker som er under behandling i EUs organer. De mange EØS-relevante sakene som kommer til behandling i tiden framover legger til rette for fortsatt aktiv medvirkning i tidlig fase. Vel begrunnede forslag blir lyttet til.
  • Artiklene i dette nummer peker på to politiske tendenser. For det første ønsker medlemsstatene større nasjonalt handlingsrom, «mindre Europa», enn Kommisjonen legger opp til. Rådet endret det rettslige grunnlaget for kjøretøykontrollen fra forordning til direktiv. Det er reist tilsvarende spørsmål knyttet til tiltak for å redusere kostnadene ved bredbåndsutbygging. Delt ansvar for godkjenning av togmateriell faller inn i samme tendens.
  • For det andre får den sosiale dimensjon økende betydning i det indre markedet. Dette gjelder i særlig grad hensynet til de ansattes arbeidsvilkår. KOM skyver planlagt liberalisering av kabotasjereglene i vegtransport ut i tid fordi det kan skape urimelige konkurransevridninger mellom høykost- og lavkostland. Spørsmål om konkurranseutsetting av havnetjenester skal håndteres i et tre-parts samarbeid. I en tid med høy arbeidsledighet har KOMs forslag om å konkurranseutsette visse støttefunksjoner i luftromskontrollen møtt motstand. Hovedinntrykket er at større vekt på den sosiale dimensjon vil styrke oppslutningen om det indre markedet.

Samferdselsnytt 4/2013 (pdf)

Tidligere utgaver