Historisk arkiv

Samferdselsdepartementet: "Nettnyheter" om forskning og utredning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Samferdselsdepartementets nettsider om forskning og utredning er nå oppdatert med blant annet nye opplysninger om forsknings- og utredningsprosjekter som mottar støtte fra departementet. (01.12.05)

Pressemelding

Nr.: 144/05
Dato: 01.12.05

Samferdselsdepartementet: "Nettnyheter" om forskning og utredning

Hvordan har personbilens andel av transportarbeidet utviklet seg i Norge i årene 1990 - 2004? Hvordan er biltettheten i norske byer sammenlignet med andre byer i Europa? Hvor stor er ulykkesrisikoen ved å kjøre bil, sammenlignet med bruk av andre framkomstmidler? Hvilke samfunnsøkonomisk gevinster kan vi få ved å satse på miljøvennlig teknologi? Og hvilken innvirkning har bruk av mobiltelefon på det moderne familielivet?

Svar på dette og mye mer finner du på Samferdselsdepartementets nettsider om forskning og utredning. Nettsidene er nå oppdatert med blant annet nye opplysninger om forsknings- og utredningsprosjekter som mottar støtte fra departementet. På nettsidene er det også mulig å laste ned rapporter som er utarbeidet i forbindelse med de enkelte prosjekter.

På nettsiden finner du ellers blant annet informasjon om flere forskningsprogrammer som tar for seg spørsmål og emner med tilknytning til samferdselsfeltet. Disse programmene gjennomføres i regi av Norges forskningsråd, og mottar støtte fra blant andre Samferdselsdepartementet. Nettsiden inneholder dessuten informasjon om departementets forskningsstrategi.



Til redaksjonen
For mer informasjon – se: Samferdselsdepartementets nettsider om FoU ( www.odin.dep.no/sd/norsk/tema/fou) - med blant annet lenker til: