Historisk arkiv

Digital allemannsrett - midler til to bredbåndsprosjekt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har i dag besluttet å tildele 2,24 millioner kroner til tilskuddsordningen "Høykom-distrikt" som administreres av Norges Forskningsråd. Fra Samferdselsdepartementets side er det lagt til grunn at beløpet skal øremerkes to bredbåndsprosjekter i Troms fylke. (02.10.06)

Pressemelding

Nr.: 79/06
Dato: 02.10.06

Digital allemannsrett - midler til to bredbåndsprosjekt

Samferdselsdepartementet har i dag besluttet å tildele 2,24 millioner kroner til tilskuddsordningen "Høykom-distrikt" som administreres av Norges Forskningsråd. Fra Samferdselsdepartementets side er det lagt til grunn at beløpet skal øremerkes to bredbåndsprosjekter i Troms fylke.

Midlene er fordelt med 1,41 millioner kroner til prosjektet ”Breiband i Signaldalen” i Storfjord kommune og 830 000 kroner til prosjektet ”Breiband til fiskerisamfunnet Senjahopen” i Berg kommune.

- Samferdselsdepartementet har merket seg at Høykom-distrikt har mottatt mange gode søknader til prosjekter som bidrar sterkt til å realisere målene om en digital allemannsrett slik det er beskrevet i Soria Moria-erklæringen. Samferdselsdepartementet har derfor besluttet å styrke bevilgningen slik at ytterligere to prosjekter kan gjennomføres, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

- Disse to prosjektene er gode eksempler på tiltak som er med på å øke bredbåndsdekningen og fremme næringsutvikling, og dermed en reell digital allemannsrett i hele landet, sier samferdselsministeren.

Til red:
For ytterligere opplysninger om tildeling av midler via Høykom til bredbåndsprosjekt, se Fornyings- og administrasjonsdepartementets pressemelding 22.09.06