Historisk arkiv

Et viktig skritt på vegen mot hydrogensamfunnet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- Åpningen markerer starten på det nasjonale prosjektet Hydrogenvegen, HyNor. I praksis er dette også starten på den skandinaviske Hydrogenvegen som kom i gang i juni i år. uttalte samferdselsminister Liv Signe Navarsete da hun åpnet Norges første tankstasjon for hydrogenbiler i Stavanger i dag. (23.08.06)

Pressemelding

Nr.: 68/06
Dato: 23.08.06

Et viktig skritt på vegen mot hydrogensamfunnet

- Åpningen markerer starten på det nasjonale prosjektet Hydrogenvegen, HyNor. I praksis er dette også starten på den skandinaviske Hydrogenvegen som kom i gang i juni i år. Prosjektet er et godt eksempel på samarbeid mellom myndigheter, organisasjoner, forskningsmiljøer og næringsliv, uttalte samferdselsminister Liv Signe Navarsete da hun åpnet Norges første tankstasjon for hydrogenbiler i Stavanger i dag.

Statoils tankstasjon er et viktig skritt på vegen for å gjøre hydrogen tilgjengelig som drivstoff. Innen 2009 har det nasjonale utviklingsprosjektet HyNor som mål at det skal være mulig å tanke og kjøre hydrogenbil hele vegen mellom Stavanger og Oslo.

Den nye stasjonen mottar også gratulasjoner fra miljøvernministeren.

- Det er svært positivt at Statoil åpner Norges første hydrogenstasjon på Forus utenfor Stavanger, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy. Vegsektoren bidrar til betydelige utslipp av klimagasser. Det er derfor viktig med tiltak for å redusere utslippene. Utvikling av hydrogenbiler og tilrettelegging for disse er viktige tiltak for å sikre en mer miljøvennlig samferdselssektor, sier Bjørnøy.

Støtte til utvikling av alternative drivstoff og miljøvennlig teknologi er et høyt prioritert område innenfor Samferdselsdepartementets transportforskning, og har siden 2005 blitt kanalisert gjennom RENERGI-programmet som administreres av Norges Forskningsråd. Satsingen for 2006 er på 22,3 mill. kr til dette formålet, og det er klart den største enkeltsatsing innenfor transportforskningen fra Samferdselsdepartementets budsjett.

Tale av samferdselsminister Liv Signe Navarsete ved åpningen

Se også nettsidene til Norges Forskningsråd, forskningsprogrammet RENERGI og samlingssiden for hydrogenforskningen i Norge, hydrogenplattformen