Historisk arkiv

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete: Tryggare trafikk med målretta tiltak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgjevar: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

- Utviklinga med nedgang i talet på drepne og livsvarige skadde i vegtrafikken er eit resultat av arbeid med bruk av tiltak over eit breidt felt, seier samferdselsminister Liv Signe Navarsete. (02.01.06)

Pressemelding

Nr.: 01/06
Dato: 02.01.06

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete: Tryggare trafikk med målretta tiltak

- Utviklinga med nedgang i talet på drepne og livsvarige skadde i vegtrafikken er eit resultat av arbeid med bruk av tiltak over eit breidt felt. I tida framover er det mellom anna viktig å leggje enda sterkare vekt på å unngå dei alvorlege møte- og utforkjøringsulykkene og ulykker med mjuke trafikantar. Det er elles nødvendig å styrkje bruken av verkemiddel som viser seg å gi positive resultat, til dømes bruk av bilbelte, betre sikring av alle i bil og buss og effektive trafikkontrollar. Målretta informasjonstiltak, god trafikkopplæring, rassikring og bygging av nye og meir trafikksikre vegar, er også viktige delar i arbeidet med å redusere ulykkestala.

Dette seier samferdselsminister Liv Signe Navarsete i ein kommentar i samband med at det no er lagt fram tal om trafikkulykker på vegane i 2005.