Historisk arkiv

Sikring av barn i bil: Nye regler fra 9.mai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

- Barn er ekstra utsatt ved bilulykker. Det er derfor viktig med forbedringer i regelverket for sikring av barn i bil, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete i forbindelse med at Samferdselsdepartementet nå har vedtatt mer detaljerte regler på dette området. (28.04.06)

Pressemelding

Nr.: 25/06
Dato: 28.04.06

Sikring av barn i bil: Nye regler fra 9.mai

- Barn er ekstra utsatt ved bilulykker. Det er derfor viktig med forbedringer i regelverket for sikring av barn i bil, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete i forbindelse med at Samferdselsdepartementet nå har vedtatt mer detaljerte regler på dette området.

For barn som er under 150 cm høye skal det alltid brukes godkjent sikringsutstyr i person-, vare- og lastebil. Barn mellom 135 cm og 150 cm kan bruke ordinært bilbelte dersom annet sikringsutstyr ikke er tilgjengelig, går det fram av nye endringer som Samferdselsdepartementet har fastsatt.

De nye reglene trer i kraft 9.mai i år.

Etter den regelen som til nå har vært gjeldende er det barnets alder som bestemmer om slikt sikringsutstyr skal benyttes. I de nye reglene heter det også at barn ikke skal sitte i bakovervendt barnestol i forseter med kollisjonspute, når denne er aktivert. Reglene innskrenker i tillegg muligheten for å transportere barn i bil hvor bilbelter ikke er montert.

Til redaksjonen:
For mer informasjon se:
Forskrift 27.april 2006 om endring i forskrift 21.september 1979 nr. 7 om bruk av personlig verneutstyr under kjøring med motorvogn