Historisk arkiv

To selskap ønsker å drive regionale flyruter i Finnmark og Nord-Troms

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet har mottatt anbud fra to flyselskap for drift av regionale flyruter på strekninger i Finnmark og Nord-Troms for perioden 1. april 2007 – 31. mars 2010. Selskapene som har lagt inn bud er Kato Airline AS og Widerøes Flyveselskap AS. (25.09.06)

Pressemelding

Nr.: 78/06
Dato: 25.09.06

To selskap ønsker å drive regionale flyruter i Finnmark og Nord-Troms

Samferdselsdepartementet har mottatt anbud fra to flyselskap for drift av regionale flyruter på strekninger i Finnmark og Nord-Troms for perioden 1. april 2007 – 31. mars 2010.

Selskapene som har lagt inn bud er:

  • Kato Airline AS
  • Widerøes Flyveselskap AS

Anbudene er kommet inn etter en åpen anbudsutlysning som skjedde 24. august i år, der flyselskap i alle EØS-land ble invitert til å levere inn anbud på to ruteområder:

"Ruteområde 1" – ruter mellom Kirkenes, Vadsø, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hammerfest og Alta.

"Ruteområde 2" – Hasvik – Tromsø, Hasvik – Hammerfest og Sørkjosen – Tromsø.

Alle disse rutene blir i dag trafikkert av Widerøe.

Valg av flyselskap og tildeling av ruteområdene vil tidligst skje 23. november 2006.

Flyselskapet som får enerett til å drive rutene må ha gyldig lisens for drift av flyselskap i EØS-området. I tillegg må det innleverte anbudet oppfylle de krav som Samferdselsdepartementet har fastsatt for drift av rutene. Disse kravene omfatter blant annet billettpriser, setekapasitet og krav om hvor mange flygninger det skal være per dag eller uke på de aktuelle strekningene.

I utlysningen av anbud for drift av flyruter i Finnmark og Nord-Troms i perioden 2007 - 2010 er det lagt til grunn at maksimalprisene skal settes ned med 20 prosent, sammenliknet med prisene som gjelder i inneværende anbudsperiode. Det blir i anbudet stilt nye krav som skal gi bedre tilknytning mellom Vest- og Øst-Finnmark, spesielt mellom Alta og Kirkenes.

For mer informasjon, se:
Protokoll ved anbudsåpning 25.09.06
Anbudsinvitasjon av 24.08.06 fra Samferdselsdepartementet
Pressemelding av 15.08.06 fra Samferdselsdepartementet: Lågare billettprisar og betre trafikktilbod på regionale flyruter i Finnmark og Nord-Troms