Historisk arkiv

Norsk-litauisk samarbeid skal bedre trafikksikkerheten i Litauen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete besøker sin litauiske kollega, transport- og kommunikasjonsminister Algirdas Butkevičius18.- 19. januar.

Pressemelding

Nr.: 009/07
Dato: 17.01.07

Norsk-litauisk samarbeid skal bedre trafikksikkerheten i Litauen

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete besøker sin litauiske kollega, transport- og kommunikasjonsminister Algirdas Butkevičius18.- 19. januar. I forbindelse med besøket skal det undertegnes en intensjonsavtale for et videre samarbeid mellom Norge og Litauen innenfor samferdsel.

Tema for møtet er trafikksikkerhet, hvordan bruk av IKT kan bedre styringen av transportsystemer (ITS) og Norges synspunkter på aktuelle samferdselssaker i EU.

- Det er gledeleg om norsk kompetanse på trafikktryggleik kan bidra saman med litauisk kompetanse til å auke trafikktryggleiken i Litauen, uttaler Navarsete.

Intensjonsavtalen, som skal undertegnes i forbindelse med møtet, skal særlig legge til rette for et videre samarbeid mellom de to landene innen trafikksikkerhet. Litauen er ett av få europeiske land som har hatt stigning i antall trafikkulykker, mens i Norge har antallet alvorlige ulykker gått ned over lengre tid. De siste tallene for trafikkulykker fra Litauen er fra 2004, med 752 døde, i et land med om lag 3,5 millioner innbyggere. Til sammenligning døde 257 i trafikkulykker i Norge det samme året.

Norge skal bistå Litauen med å utvikle en langsiktig nasjonal plan for trafikksikkerhet, men vil også tilby bistand til mer konkrete trafikksikkerhetstiltak.

Til redaksjonen: Kontaktperson for besøket i Litauen, informasjonsrådgiver Melita Ringvold Hasle +47 95 12 19 83