Historisk arkiv

OECD-ministre drøfter internettøkonomiens framtid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Felles pressemelding med Fornyings- og administrasjonsdepartementet

17. og 18. juni møtes OECDs ministre for informasjons- og kommunikasjonsteknologi i Seoul i Sør-Korea for å drøfte de globale utfordringene for IKT-politikken. Temaet for konferansen er internettøkonomiens framtid. Samferdselsminister Liv Signe Navarsete leder den norske delegasjonen.

17. og 18. juni møtes OECDs ministre for informasjons- og kommunikasjonsteknologi i Seoul i Sør-Korea for å drøfte de globale utfordringene for IKT-politikken. Temaet for konferansen er internettøkonomiens framtid.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete leder den norske delegasjonen, og på YouTube deler hun noen av sine synspunkter på fremtidens Internett: You-Tube-presentasjon.


- Konferansen gir en god anledning til å lære noe nytt, og ikke minst vise verden hva vi har fått til i Norge, sier Navarsete, som skal holde et innlegg om bruk av IKT i transportsektoren, med vekt på blant annet ”intelligente transportsystemer”.

Konferansen samler representanter fra de fleste medlemslandene i OECD (”Organisation for Economic Co-operation and Development”, ”Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling”). I tillegg er representanter fra 17 andre land og en rekke internasjonale organisasjoner invitert.

- Internett er livsnerven i våre moderne samfunn, og det er en viktig kanal for å nå brukere av offentlige tjenester. Derfor må vi være med i utviklingen, sier statssekretær Wenche Lyngholm i Fornyings- og administrasjonsdepartementet, som deltar i den norske delegasjonen ved konferansen.

Tema for konferansen i år er ”The Future of the Internet Economy” (Internettøkonomiens framtid), og målet er at ministrene skal komme fram til felles anbefalinger for utviklingen av Internett i tiden framover. Blant annet skal dette medvirke til å utvide mulighetene for bærekraftig økonomisk vekst og innovasjon, og legge til rette for god sikkerhet og personvern ved all kommunikasjon over nettet.

Konferansen skal sette fokus på de ”3 C-er”: Convergence, Creativity and Confidence (konvergens, kreativitet og tillit), ved å søke svar på blant annet følgende spørsmål: Hvordan kan en høste gevinster fra en Internett-teknologi i rask utvikling, med særlig vekt på sammensmeltingen av data-, telekommunikasjons- og kringkastingsteknologi? Hvordan kan en stimulere kreativitet og utnytte Internett som verktøy for innovasjon og vekst? Hvordan kan en øke tilliten til Internett som en arena for økonomisk og sosialt samkvem?

I tillegg til samferdselsminister Liv Signe Navarsete og statssekretær Wenche Lyngholm består den norske delegasjonen av representanter fra Samferdselsdepartementet, Fornyings- og administrasjonsdepartementet, Nærings- og handelsdepartementet og Post- og teletilsynet.

Det er nå ti år siden OECDs ministre for informasjons- og kommunikasjonsteknologi sist møttes for å drøfte de globale utfordringer for IKT-politikken. På møtet i Ottawa i 1998 var elektronisk handel hovedtema.

OECD er en internasjonal organisasjon for økonomisk samarbeid og utvikling som består av 30 medlemsland. Norge har vært medlem i OECD siden starten i 1960.

  • Mer informasjon om konferansen: www.oecdministerialseoul2008.org
  • Intervju med statsråd Navarsete i The Korea Times
  • Presentasjon på YouTube

  • Kontaktperson for den norske delegasjonen på konferansen er seniorrådgiver Katarina de Brisis i Fornyings- og administrasjonsdepartementet, tlf: 22 24 67 30 eller e-post: kdb@fad.dep.no.
  •  

    (Saken er utvidet med peker til YouTube og The Korea Times 16. juni 2008)